Nieuws

Artikel Van Berlo in Stedenbouw

Delen?

Op industrieterrein De Dubbelen in Veghel staat een nieuw distributiecentrum voor Kuehne + Nagel. Het herontwikkelde terrein krijgt in de eerste bouwfase een oppervlakte van 28.415 m², met de intentie om in 2018 door te groeien naar 71.896 m². Na de tweede bouwfase beschikt Kuehne + Nagel over 30.000 extra palletplaatsen. Van Berlo brengt de vloeren aan maar verzorgt ook de engineering en het advies.

Van engineering tot uitvoering
In februari werd, na de sloop van een oude hal, gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Van Berlo Bedrijfsvloeren brengt er de vloeren aan. Dat werk is inmiddels afgerond.

Projectleider Gerald van Hinthum vertelt; “In het totaal gaat het om circa 23.000 m2 vloeren. In het warehouse 14.000 m2, in het expeditiegedeelte zo’n 4.500 m2, in het kantorendeel 800 m2 en de laadkuilvloer meet ongeveer 4.000 m2. Als we klaar zijn, hebben we 3.700 kuub beton gestort en 230 ton wapening aangebracht.” De vloeren hebben allemaal andere vlakheidseisen, geeft hij aan. Aan de warehouse-vloer werden de hoogste eisen gesteld. “Dat is een klasse 3-vloer met een tolerantie van drie millimeter op een lengte van twee meter. Dat hebben we met behulp van mini screed bereikt. De eis voor het expeditiedeel was wat minder hoog, daar hebben we uit de hand kunnen storten met behulp van een laser en baak. Voor de laadkuilvloer geldt een lagere vlakheidseis.”

Van Berlo deed behalve de uitvoering eveneens de engineering en advisering, aldus Van Hinthum. “We hebben in het voortraject meegedacht over de optimale oplossing en onze eigen engineerafdeling heeft vervolgens de wapening en dimensionering bepaald.”

Lees hier het hele artikel in Stedenbouw: http://www.stedenbouw.nl/veghel-distributiecentrum-kuehne-nagel-installaties-regelen-luchtvochtigheid/