Nieuws

Nieuwsbericht Cobouw - maart 2021

Delen?

Meedenken, optimaliseren en geld besparen, dat is het doel

De realisatie van distributiecentra is een vak apart. Daarnaast speelt de krappe planning vaak een belangrijke rol. Een efficiënte uitvoering is daarom essentieel. Met de juiste partners kan er een flinke tijdwinst behaald worden op de onderbouw van het project. Daarmee wordt de weg snel vrij gemaakt voor de staalbouwer.

Optimalisatieslag
Aannemers zoeken partners in specialistische vakgebieden om hen te ontlasten en met hen mee te denken om verdere optimalisaties te bereiken. Op dat moment is het specialisme van onderaannemers van grote toegevoegde waarde. Om het maximale doel te bereiken is het essentieel om vroegtijdig betrokken te worden in het traject. Dat geldt ook voor Van Berlo, experts in funderingen en bedrijfsvloeren.

Tijdwinst levert veel op
Tijd is geld! Dat geldt zeker in deze tijd. Elke dag die er gewonnen wordt, is er één. Daarom wordt er voor de funderingsconstructie vaak gebruik gemaakt van prefab elementen. Deze worden op maat, weersonafhankelijk en binnen een razend tempo geleverd op de bouwplaats, waar alleen nog de assemblage plaats vindt. Als er in de voorbereidende fase tijd wordt gestopt in het ‘aanvalsplan’, rendeert dat tijdens de uitvoering.

Een goed voorbeeld van een optimaal resultaat
Begin dit jaar realiseerde Van Berlo, in opdracht van Heembouw, de complete onderbouw voor DC Echt Susteren. Een distributiecentrum van bijna 100.000 m² voor Dokvast en P3.
In een tijdsbestek van slechts 5 weken(!) is de complete fundering met laadkuilen inclusief dockconstructie en laadkuilvloeren gerealiseerd, waarbij eveneens 755 ankers werden gesteld ten behoeve van de staalconstructie. Dit is een goed voorbeeld van een project waar de nodige optimalisaties zijn bereikt en met recht mooie prestaties zijn geleverd als het gaat om de funderingsconstructie van het distributiecentrum zelf en de laadkuil- en dockconstructies.

Een specialist inschakelen levert zijn vruchten af
Als een onderaannemer alles in eigen hand heeft, in het geval van Van Berlo het ontwerpen en realiseren van de totale vloer- en funderingsconstructie, werpt dat altijd zijn vruchten af. Als marktleider blijven zij hun producten en diensten voortdurend innoveren en doorontwikkelen om deze positie te bestendigen. Zij zijn met eigen engineers en betontechnologen een onderzoek gestart naar het fabriceren van krimparm beton. Daarnaast zijn ze al ver gevorderd met de integratie van Tekla op hun engineeringsafdeling. Deze zaken zijn onlosmakelijk verbonden met een innovatieve organisatie die vooruit wil lopen in de markt en van toegevoegde waarde wil zijn en blijven voor opdrachtgevers.

Klik op de volgende link voor een prachtige overview van het project DC Echt Susteren: https://m.youtube.com/watch?v=wxdUIg73ORo&feature=youtu.be