Nieuws

Nieuwsbericht Cobouw - september 2021

Delen?

Een partij voor de bouw van de gehele betonnen onderconstructie

Hoe meer partijen er met een project gemoeid zijn, des te groter is de kans dat er inefficiëncy ontstaat op het gebied van kosten, communicatie, planning, uitvoering, etc. Daarom geven aannemers de voorkeur aan onderaannemers die een breed spectrum aan werkzaamheden uit handen kunnen nemen, maar toch specialist zijn op hun vakgebied(en). Dat is ook de ervaring die Van Berlo heeft. Zij ontzorgen de aannemer door de gehele betonnen onderbouwconstructie uit handen te nemen.

Efficiency op gebied van planning en prijs
Aannemers zoeken partners in specialistische vakgebieden om hen te ontzorgen en met hen mee te denken om verdere optimalisaties te realiseren. Op dat moment is het specialisme van een onderaannemer van grote toegevoegde waarde. Om het maximale doel te bereiken is het essentieel om vroegtijdig betrokken te worden in het traject. Dan kan er een flinke efficiencyslag geslagen worden op onder andere het ontwerp, de planning en uiteindelijk ook de prijs. Van Berlo heeft deze ervaring en wordt door hun opdrachtgevers betrokken in het voortraject zodat de engineers een zo scherp mogelijk ontwerp kunnen maken dat voldoet aan alle eisen. Natuurlijk gaat het hierbij om de vloer, maar ook om de vloerpalen en de prefab elementen voor de funderings-, dock- en laadkuilconstructie.

Tijdwinst levert veel op
Tijd is geld! Dat geldt zeker in deze tijd. Elke dag die er gewonnen wordt, is er één. Daarom wordt er voor de funderingsconstructie vaak gebruik gemaakt van prefab elementen. Deze worden op maat, weersonafhankelijk en binnen een razend tempo geleverd op de bouwplaats, waar alleen nog de assemblage plaats vindt. Als er in de voorbereidende fase aandacht wordt geschonken aan een goed ‘aanvalsplan’, rendeert dat tijdens de uitvoering.

Een specialist inschakelen levert zijn vruchten af
Als een onderaannemer alles in eigen hand heeft, in het geval van Van Berlo het ontwerpen en realiseren van de totale vloer- en funderingsconstructie, werpt dat altijd zijn vruchten af. Als marktleider blijven zij hun producten en diensten voortdurend innoveren en doorontwikkelen om deze positie te bestendigen. Zij zijn met eigen engineers en betontechnologen een onderzoek gestart naar het fabriceren van krimparm beton. Daarnaast zijn ze al ver gevorderd met de integratie van Tekla op hun engineeringsafdeling. Deze zaken zijn onlosmakelijk verbonden met een innovatieve organisatie die vooruit wil lopen in de markt en van toegevoegde waarde wil zijn en blijven voor opdrachtgevers.

Benieuwd naar de dienstverlening van Van Berlo? Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met commercieel directeur Glenn Verhoef op 0413-389090 of glenn.verhoef@vanberlo.com.