Nieuws

Terugblik op 2017 - Mooie projecten en fijne samenwerkingen met opdrachtgevers

Delen?

We kijken met een tevreden blik terug op het jaar 2017. Van Berlo heeft afgelopen jaar opnieuw een record behaald met de realisatie van 2.2 miljoen vierkante meters betonvloeren verspreidt over Nederland, België, Duitsland en Engeland. In dit artikel een terugblik op het afgelopen jaar waarin we prachtige projecten hebben mogen realiseren, samen met onze opdrachtgevers.

Omdat 2017 hét jaar is waarin de logistiek een enorme groei heeft doorgemaakt, heeft de focus binnen Van Berlo gelegen op de vloeren en funderingen van diverse distributiecentra. Deze groei komt onder meer door de economische groei, de groei van e-commerce activiteiten en de groei van Nederland als logistieke hotspot.

Naast deze grote projecten bij logistieke dienstverleners, vinden we het ook een uitdaging om kleine, bijzondere projecten te maken, zoals bijvoorbeeld aan de Kaasrui in Antwerpen.

Nederland
In de logistieke sector is Nederland het meest gewilde land voor bedrijven om zich te vestigen binnen Europa. Venlo spant de kroon als interessante locatie, door de centrale ligging en de korte afstand met België en natuurlijk het Duitse Ruhrgebied.


VE-Commerce, Venlo; Voor Groep Heylen hebben we bij VE-Commerce te Venlo een supervlakke betonvloer gebouwd met een oppervlakte van 140.000 m², een mooi en groot project.


Prologis DC 7, Venlo; ASK Romein realiseerde als turnkey hoofdaannemer de bouw van dit nieuwe logistieke centrum voor het Prologis Park te Venlo. Het project omvat een warehouse van 32.500 m², een kantoor van 1.400 m², een ondersteuningsvrije betonnen mezzanine vloer met vrije overspanning van 2.190 m² en 32  loading docks.


Vida XL, Venlo; Vida XL heeft een nieuw distributiecentrum van 100.000m² laten bouwen door Wijnen Bouw, dat werkgelegenheid aan 400 mensen biedt en waar dagelijks 60.000 bestellingen worden verwerkt. Het distributiecentrum heeft 7 warehouses en 114 laaddocks.


DSV, Venlo;
 DSV bouwt een nieuw distributiecentrum in Venlo. De uitvoering wordt verzorgd door Unibouw en Van Berlo Bedrijfsvloeren is verantwoordelijk voor 81.000 m² aan betonvloeren.

Naast Venlo is regio West-Brabant door een expert-panel verkozen tot logistieke hotspot. Ook in deze regio rijzen de distributiecentra als paddenstoelen uit de grond.


Lidl, Roosendaal; Op de logistieke hotspot Borchwerf II in Roosendaal heeft Unibouw een logistiek pand gerealiseerd voor Delin Capital Asset Management. Huurder Lidl E-Commerce International GmbH gaat het pand in gebruik nemen voor e-commerce activiteiten. Het distributiecentrum heeft een bruto vloeroppervlak van 56.000 m² en 52 laaddocks.


DC Appelweg, Moerdijk; Opdrachtgever Exeter Property Group heeft aannemer Heembouw de opdracht gegeven om dit distributiecentrum, met een vloeroppervlakte van 28.000 m², te realiseren. Bij dit project heeft Van Berlo naast de monoliet afgewerkte betonvloeren ook de complete funderingsconstructie verzorgd.


Exoten/Lidl, Moerdijk; Bouwbedrijf Vrolijk heeft in opdracht van Lidl een distributiecentrum gebouwd aan de haven van Moerdijk. Deze doet dienst als koel- en vrieswarehouse. Van Berlo heeft 43.707 m² aan VB Hecta® vloeren gestort en afgewerkt.


Scherpenhuizen, Eindhoven; Bouwbedrijf Peter Peters heeft het project van firma Scherpenhuizen, specialist in im- en export, en distributie van groente, fruit en exoten gerealiseerd. Deze opdracht wordt gebouwd onder Breeam Excellent Certificering. Het distributiecentrum is ca. 33.000 m² groot.


TQ Gebouw Strijp, Eindhoven; Voor het TQ gebouw op Strijp-T hebben we in opdracht van Bouwbedrijf Goevaers de overlaging verzorgd van de bestaande betonvloeren.  Deze renovatie bestaat uit 18.995 m² inclusief de verdiepingsvloeren en dakvloer.

Kuehne + Nagel, Veghel; Op industrieterrein De Dubbelen in Veghel staat een nieuw distributiecentrum voor Kuehne + Nagel. Het herontwikkelde terrein krijgt in de eerste bouwfase een oppervlakte van 28.415 m², met de intentie om in 2018 door te groeien naar 71.896 m². Van Berlo Bedrijfsvloeren brengt in opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven de vloeren aan maar verzorgt ook de engineering en het advies. In totaal hebben we 3.700 kuub beton gestort en 230 ton wapening aangebracht.

Naast bovenstaande logistieke hotspots blijft de Randstad onverminderd populair en hebben we ook in deze regio een aantal mooie projecten uitgelicht.


Segro, Hoofddorp; Hercuton heeft in opdracht voor Segro, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, een distributiecentrum gebouwd van 11.164 m² aan de A4/A5 bij Knooppunt De Hoek. Naast de monoliet afgewerkte betonvloeren heeft Van Berlo ook de Mini Vibropalen en laaddocks verzorgd. Dit gebouw omvat de eerste 10% van het totale park. De volgende fases volgen snel.


Prologis 2, Nieuwegein; Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis heeft in 2017 een nieuw distributiecentrum laten bouwen door ASK Romein op logistiek bedrijvenpark ‘t Klooster in Nieuwegein. Van Berlo heeft de VB Exa® betonvloer van 14.276 m², de Mini Vibropalen, 20 dockconstructies en prefab funderingssystemen verzorgd op dit project.


DC ’t Klooster, Nieuwegein; Naast het project van Prologis heeft Aannemingsbedrijf Wouters uit Schijndel het XL distributiecentrum ‘t Klooster gebouwd in Nieuwegein aan de A27 voor Somerset Capital Partners. Het pand heeft een bruto vloeroppervlak 36.840 m².


Smartlog, Rotterdam; De Vries en Verburg heeft de nieuwbouw van Smartlog in Rotterdam Europoort gerealiseerd. Het complex bestaat uit vijf bedrijfsruimten/-hallen geschikt als afzonderlijke distributiecentra. Het totale vloeroppervlak bedraagt ongeveer 30.000 m². Van Berlo heeft naast de betonvloeren ook de Mini Vibropalen geleverd.

Naast de projecten in Nederland zijn we ook in België en Duitsland gevraagd om onze kennis en kunde op het gebied van vloeren en funderingen te delen.


Logistikzentrum, Würselen (D); Voor opdrachtgever Deutsche Logistik Holding GmbH & Co hebben we de vloeren van Logistikzentrum te Würselen met oppervlakte van 17.146 m² gerealiseerd. Würselen ligt gunstig op korte afstand van de Nederlandse en Belgische grens en nabij Aachen.


Blue Sky, Oevel (B); Algemene Bouwonderneming L. Thys NV heeft in opdracht voor cosmetica concern Estée Lauder een prachtig distributiecentrum ontworpen. Van Berlo heeft de supervlak betonvloer volgens de DIN 15.185 norm gerealiseerd. Deze opdracht volgde uit de voorgaande fasen die wij ook hebben verzorgd.

Donaldson, Brugge (B); De Amerikaanse filterproducent Donaldson heeft afgelopen jaar zijn Europees distributiecentrum in Brugge uitbereid met bijna 14.000 m². Wij hebben voor aannemer Bolckmans de VB HECTA® betonvloeren mogen realiseren.


Star Meal, Olen (B); Het distributiecentrum van internationale speler binnen de food industrie Star Meal is in 2017 gegroeid van 7.000 m² naar 35.000 m². Van Berlo heeft precisiewerk afgeleverd op het gebied van vloeren en goten in opdracht van Amazona BVBA en Wastiau & Co Architectenbureau.


Nike The Court, Laakdal (B); Na de uitvoer van de vorige fasen is Van Berlo Bedrijfsvloeren door Stadsbader opnieuw gevraagd voor de nieuwste uitbreiding (54.613 m²) van Nike in het Laakdal.  Ondertussen zijn er 5 distributiecentra van Nike gevestigd in deze regio, die gaan voorzien in de grote omzetgroei die is beoogd.


WDP, Gent (B); WDP heeft geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum. De rechtstreekse verbinding tussen weg, water en spoor maakt de haven van Gent een voor de hand liggende locatie voor WDP. Mainfreight heeft het pand betrokken. Van Berlo was verantwoordelijk voor de productie van 11.000 m² aan betonvloer, inclusief dockvloeren.


Facq, Kuurne (B); De Top 3 groothandel in sanitair Facq heeft al een aantal vestigingen met Van Berlo Bedrijfsvloeren gerealiseerd. De vloer van deze nieuwe vestiging in het Belgische Kuurne is wederom door ons gebouwd, in opdracht voor aannemer Verelst.


Kaasrui, Antwerpen (B); 
Architectenbureau Wastiau & Co heeft en prachtig ontwerp gemaakt voor WL Immo. Aan de Kaasrui te Antwerpen is een exclusieve tijdschriftenboetiek opgeleverd met een prachtige, rode betonnen zichtvloer van Van Berlo.


Nedcargo, Willebroek (B); De vloeren van Nedcargo te Willebroek zijn in opdracht van M.G. Projects gemaakt. Naast de magazijnvloeren zijn ook de vloeren van de mezzanine, laadkade en truckparking voorzien van de juiste betonvloer.


Lidl, Sint-Niklaas (B); Voor opdrachtgever/aannemer Cosimco heeft Van Berlo opnieuw een vloer voor Lidl opgeleverd, volgens een ontwerp van Van Berlo Engineering met een oppervlakte van 13.178 m².